Збройні сили України

Збройні сили України




Збро́йні си́ли Украї́ни—військове формування, на яке відповідно доКонституції Українипокладаються завдання з оборониУкраїни, захист їїсуверенітету, територіальної цілісності та недоторканності. Структурно поділене на 3видита 2 окреміродивійськ/сил.

Збройні сили України забезпечують стримування збройної агресії проти України та відсіч їй, охорону повітряного простору держави та підводного простору у межах територіального моря України а також беруть участь у заходах, спрямованих на боротьбу зтероризмом.

З Днем Збройних сил України – привітання з 6 грудня на словах та в картинках

Сьогодні, 6 грудня, в Україні відзначають День Збройних сил. Саме в цей день 1991 року був прийнятий Закон "Про Збройні сили України". А День Збройних сил України був установлений постановою Верховної Ради України в 1993 році. Кістяк ЗС України складають Сухопутні війська, Повітряні сили та Військово-морські сили.

В КЗ "Дунковицький ЗЗСО І-ІІ ст." пройшла виховна година з учнями 5-9 класів провела годину педагог-організатор Хрипта М.М.

Крім основних родів військ до складу Збройних сил країни належать внутрішні війська, державна прикордонна служба та оперативно-рятувальна служба цивільного захисту, Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Сучасна армія України пройшла тривалий шлях розвитку, що включає етапи оптимізації, скорочення військового складу і розформування.

В шкільному фойє школи представлена книжкова виставка до дня Збройних Сил України підготував виставку шкільний бібліотекар Попович В.М.

Головне управління ДСНС України у Донецькій області
Кiлькiсть переглядiв: 118

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.