Всесвітній день здоров'я

Всесвітній день здоров’я що річно відзначається 7 квітня.Традиція проводити в цей день заходи, присвячені проблемам збереження здоров’я та профілактики захворювань, приурочена дню створення у 1948 році Всесвітньої організації охорони здоров’я(ВООЗ), на яку покладено вирішення міжнародних проблем, пов’язаних з охороною здоров’я населення планети. 7 квітня 2018 року відзначається 70-річний ювілей з дня вступу в силу Статуту Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). Саме цей день прийнято відзначати у міжнародному масштабі як Всесвітній день здоров’я.

Наше здоров’я – найцінніший скарб, запорука чудового настрою, гарного самопочуття та високої працездатності. Зважаючи на виклики сьогодення, усвідомлення цінності здоров’я стає дедалі актуальнішим.

Всесвітній день здоров'я 2021 року - це шанс звернути увагу на тему здоров'я та нагадати усім про важливість піклуваня про нього. Всесвітній день здоров'я - це підказка та заклик підтримувати активний спосіб життя, щоб залишатися здоровим і запобігати хворобам.
Ось декілька порад щодо здорового способу життя для дорослих, щоб жити щасливим і здоровим життям:
  • Почніть дотримуватися здорового способужиття прямо зараз і докладіть зусиль для поступового прогресу.
  • Якщо минуло багато часу з моменту вашогоостанньоготренування, тоді це час для початку. Підтримуйте фізично активний спосіб життя і зробітьзаняття частиною вашого повсякденного життя.
  • Для корисного харчування є різноманітні продукти. Уникайте використанняобмежувальних дієт в ім'я втрати ваги. Вони можуть зашкодити вашому здоров'ю і запропонувати лише тимчасову втрату ваги.
  • Підтримуйте здорову масу тіла. Це можна зробити тільки після виконанняпунктів 2 і 3.
  • Їжте регулярно, ніколи не пропускайте снідаок чи обід.
  • Уважно ставтеся до своєї їжі,як доможливостьі живити себе. Вкрай рідко вживайтесолодкіпродуктиабо їжу з упаковки.
  • Їжте сезонну їжу і вживайтевеликукількістьфруктів і овочів. Надайте перевагуфруктамі овочам, які вирощуються місцево
  • Зменшітьспоживання солі та цукру. Це крок,якийможе сприяти запобіганнюожиріння, діабету, високого кров'яного тиску та хвороб серця
  • Пийте багато рідини. Підтримка хорошогорівня водного балансуважлива для досягнення загального доброго здоров'я
  • Намагайтеся уникати стрессу. Займітьсяйогою,практикуйтемедитацію і працюйтеу напрямку зміни вашого ставлення до стресу. Не реагуйте на будь-яку стресову ситуацію і вчіться ігнорувати, і мати позитивний світогляд у житті. Почніть зіздорового способу життя прямо зараз і докладіть зусиль для поступового прогресу.

Будьте здорові і піклуйтеся про своє здоров'я та здоров'я своїх близьких кожного дня, адже це запорука щасливого життя.

Буде здоров'я – решта все, додасться» – Факультет фізичного виховання
Кiлькiсть переглядiв: 99

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.