Міжнародний день дитячої книги

Міжнаро́дний день дитя́чої кни́ги




Свято, встановлене з ініціативи та за ухвалою Міжнародної ради дитячої книги. Відзначається щороку (починаючи з1967)2 квітня— в день народження великого казкаря Ганса Крістіана Андерсена.

Дивно, але література для дітей часто приводила у захват і дорослих. Сама королева Великобританії зачитувалася твором "Пригоди Аліси в Країні чудес" Л. Керрола, насолоджуючись вільною грою фантазії і гумору.

Але й казки ніхто не відміняв.І самим великим казкарем на всі часи, напевно, залишиться Ганс Християн Андерсен.

До Міжнародного дня дитячої книги в Дунковицькій гімназії було проведено дистанційно на гуртку "Читайлик" учні 3 класу разом з класним керівником Туряниця Г.Ю., декламування віршів про значення книги у житті людини.

День книги учні 3 класу

Учні 2-4 класів нашої гімназії взяли участь у конкурсі разом з шкільним бібліотекарем Попович В.М. та класними керівники "Я і книга" яка завершилась відеороликом.

Міжнародний день дитячої книги

Цим підкреслюється надзвичайно важлива роль дитячої книги у формуванні духовного та інтелектуального обличчя нових поколінь Землі. Зазвичай до цього дня у багатьох країнах приурочують проведення тижня дитячої та юнацької книги. Проводять ранки, конкурси, виставки, конференції і фестивалі, присвячені найкращим книгам світу.

Кiлькiсть переглядiв: 93

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.